Anmeldelse
 

Børnene og deres univers
Kaare Vissing skriver: "Lad de små børn komme til mig!", udbrød Jesus engang - og det tør sandelig siges, at børnene og deres univers er sprunget ud med en unik kunstudstilling i Bellahøj Kirke her i foråret. ... "

Læs hele artiklen i Lokalavisen Brønshøj Posten, 28. maj 2009, her

Hverdagens små mirakler
Under denne overskrift skrev Annette Gregersen i Kunstavisen nr. 9, 2008 bl.a. følgende i forbindelse med anmeldelse af Anna C.N. Meyers og Mathilde Fengers udstillinger hos Galleri Nakke Hage fra 3. til 29. oktober 2008:

"Det er på Galleri Nakke Hage, at to kunstnere hiver os med ind i en verden af skønne malerier, der virker ukendte for omverdenen, men er det vi lever med hver dag. ....

Den anden fantastiske kunstner er Anna C.N. Meyer, der som et skjult kamera fremviser børns naturlige væremåde, fra børn der sidder om et lejrbål og til børn der leger i sneen. ....

Især sætter Anna Meyer meget de kolde farver op imod de varme farver - de blå og røde farver er hyppigt brugt sammen med mere neutrale farver som hvid og meget lyse, jordnære, brunlige farver. ...

Hvis ikke at man allerede har været inde og se Mathilde Fenger og Anna C.N. Meyers kunst på Gallere Nakke Hage, bør man klart tage et smut fordi.
Det er helt klart oplevelsen værd."

Annette Gregersen, oktober 2008                 Læs hele artiklen her.

Farven som historie
Farver kan så meget. De kan – hvis det kommer an på det - skabe et helt maleri, ja en hel verden. Farver kan selvsagt tilføre motivet rytme og dynamik. Og de kan i sig selv danne en historie, af den slags, som er uden ord. Farver er maleriets sjæl.

Sådan er det hos maleren Anna C.N. Meyer. Hun er tydeligvis forelsket i sine farver. Det ses med al tydelighed i hendes malerier, som falder i to kategorier: Abstraktion og Figuration. Og kunstneren ved udmærket godt, at afstanden mellem de to kategorier er kortere, end de fleste mener. Faktisk er afstanden aldeles flydende. Selv det mest figurative billede lader sig opløse i abstrakte former, når man ser nærmere efter. Og på samme med abstraktionen: Den kan hurtigt forbindes med en helt konkret iagttagelse.

Anna C.N. Meyer er endnu ny i professionen kunst. Hun har for alvor malet det sidste års tid, selv om hun egentlig har malet i mere end tyve år, dog aldrig for fuld tid.

Men nu skal det være. Hun har selvsagt meget endnu at lære. Men hun har fart på, hun vil maleriet. Hun ved også godt, at det kræver langt mere end blot et talent. Det kræver lyst, stædighed og vilje til at eksperimentere.

Kunst er tit et spørgsmål om at turde hoppe ud i det man ikke kan, måske lade det gå galt. Det kan nemlig være en af vejene til, at man ender med at lave gode billeder. I kunst er de mislykkede forsøg sjældent spildte. Bare man ved, at man skal videre. Og bare man ved, at gode billeder ikke skabes på en dag.

Kunstneren er i sin figurative billeder optaget af, hvad der sker mellem mennesker. Det kan være en konflikt, et drama - eller en mere stilfærdig udveksling. Her er maleriet en eminent historiefortæller, for meget kan antydes, og meget af det ord, ikke kan sige, kan fortælles i maleriet, i dets farver og nuancer. Her er Anna C.N. Meyer på sporet af noget vigtigt.

Det skal blive spændende at se, hvor hun når hen i sit maleri.

Ole Lindboe

Redaktør af Magasinet Kunst

Marts 2007

   

seniorfolk